Goed nieuws: Man vindt verloren dochter terug | Sarcofagen aangetroffen


Goed nieuws: Man vindt verloren dochter terug | Sarcofagen
Goed nieuws: Man vindt verloren dochter terug | Sarcofagen aangetroffen 21 september 2020 17:52 21-09-20 17:52 Laatste update: 3 minuten geleden Update: 3 minuten geleden 0 NUjij-reacties reacties


Goed nieuws: Man vindt verloren dochter terug | Sarcofagen
Goed nieuws: Man vindt verloren dochter terug | Sarcofagen aangetroffen. Door het slechte nieuws dat meestal de voorpagina van NU.nl domineert, valt het goede nieuws weleens weg. Daarom maken we een overzicht van het positieve en vrolijk makende nieuws.


Goed nieuws: Man vindt verloren dochter terug | Sarcofagen
Goed nieuws: Man vindt verloren dochter terug | Sarcofagen aangetroffen Monday 21 September 2020, 17:52. Nieuwsmeldingen.nl. Binnenlands nieuws. Door het slechte nieuws dat meestal de voorpagina van NU.nl domineert, valt het goede nieuws weleens weg.


sarcofaag van Simpelveld – Het Geheugen
In 1930 werden bij graafwerkzaamheden bij een huis in Simpelveld drie zandstenen sarcofagen aangetroffen. Twee daarvan waren geheel geplunderd, maar de derde bevatte nog een aantal grafgiften. Deze sarcofaag – eigenlijk een askist, want er zijn crematieresten in aangetroffen – is een uniek stuk, omdat hij aan de binnenkant geheel met reliëfs is versierd.


Drie fraaie sarcofagen gevonden in Egypte | historianet.nl
Zo zijn er twee sarcofagen aangetroffen in het enorme graf dat de naam TT33 heeft gekregen. Met zijn 330 meter lange gangen is het graf groter dan veel koningsgraven. De pas ontdekte sarcofagen stammen uit de 18e Dynastie (1550-1292 v.Chr.), een belangrijk tijdperk in de Egyptische geschiedenis, met onder meer de vrouwelijke farao Hatsjepsoet en de ketterse koning Achnaton.


Drie meer dan 2000 jaar oude tombes ontdekt in Egypte
De tombes bestaan uit diepe schachten die toegang bieden tot één of meerdere grafkamers met daarin sarcofagen. Archeologen ontdekten de tombes ten zuidoosten van de Egyptische plaats Salamut (gelegen op de westoever van de Nijl). In de tombes zijn een verzameling sarcofagen aangetroffen die stuk …


Het mysterie van het oude Egypte – franklinterhorst.nl
Het mysterieuze oude Egypte. Door: Franklin ter Horst (Aangemaakt: 13 maart 1992) (Laatste bewerking: 4 november 2017) Een eerste kennismaking met de overblijfselen van de Egyptische cultuur is hoogst verwarrend.


3500 jaar oude tombe van een goudsmid ontdekt in Egypte
Ook hier zijn sarcofagen aangetroffen. Eén van de sarcofagen. Afbeelding: Egyptisch Ministerie van Oudheden. Geknoeid. Of Amenemhat nog steeds in één van deze grafkamers rust, is onduidelijk. De archeologen hebben meerdere aanwijzingen gevonden dat in latere dynastieën met het graf geknoeid is.


Verloren stad Heracleion gevonden in de Middellandse Zee …
Er zijn intussen meer dan 64 oude scheepswrakken, ruim 700 ankers, vele gouden munten en enorme tabletten met teksten in het Oudgrieks en het Oud-Egyptisch gevonden. Daarnaast zijn 5 meter grote beelden en sarcofagen aangetroffen.


Traiectum (Utrecht) – Wikipedia
Traiectum was vanaf omstreeks het jaar 50 een Romeins fort (Latijn: castellum) langs de rivier de Rijn.Het lag destijds op de noordelijke grens van het Romeinse Rijk in de provincie Neder-Germanië (Germania Inferior).Vandaag de dag liggen de restanten ervan onder en rond het Domplein in de Nederlandse stad Utrecht.. Het Romeinse fort in de huidige Utrechtse binnenstad vormt de bakermat van de …
Bluetooth obd2 scanner